Атентат срещу ски-сезона във Витоша!

7dniski.bg29.12.20151min4970

Заради нагла кражба ще бъде отложен ски сезона на Витоша. Важни компоненти на три от ключовите оръдия за изкуствен сняг са откраднати дни преди очакваното трайно застудяване. Това съобщиха от “Витоша ски”, фирмата концесионер на зимните съоръжения на Витоша.
Оръдията от години се поставят от фирмата около пътеката за Меча поляна на единствената хомологирана писта „Витошко лале” 1.
Крадците използвали тъмнината и атакували инсталацията в нощта на 27 декември. Откраднати са захранващи и информационни кабели и куплунги, без които оръдията не могат да функционират, а щетите се оценяват на около 5000 евро.
Кадрите от дръзката кражба вече са изпратени в полицията за разпознаване и образуване на досъдебно производство срещу апашите. Те трудно ще продадат откраднатата специализирана техника и затова се предполага, че става въпрос не за чисто криминално деяние, а за целенасочен саботаж на старта на ски сезона на Витоша, който се очакваше с голям интерес.
Вероятността това да не са случайни крадци, а добре познати противници на развитието на зимните спортове у нас, е голяма. По време на последните стартове от Световната купа на Банско бе взривен трансформатор, за да може да се саботира състезанието и така България да влезе в черния списък на Международната федерация по ски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *