Хиршер отново №1 в Алта Бадия, Свиндал шокиращо слаб

7dniski.bg20.12.20151min1940

Носителят на Световната купа Марсел Хиршер от Австрия спечели за трета поредна година гигантския слалом в италианския зимен център Алта Бадия. Световният вицешампион в дисциплината Хиршер беше най-бърз с общо време 2:33.34 минути. 26-годишният австриец беше втори след първия манш, но с отлично второ спускане той заслужи 35-а победа в кариерата си. Втори на 19 стотни от секундата остана Хенрик Кристоферсен от Норвегия, а трети на 86 стотни се нареди водача след първия манш Виктор Мюфа-Жанде (Франция).

Олимпийският и световен първенец Тед Лигети (САЩ) завърши четвърти на 1.35 секунда зад шампиона. Лигети, двукратен победител в гигантския слалом в Алта Бадия през 2010 и 2012 година, се представи колебливо в първия манш, в който финишира десети, но успя да навакса с по-солидно второ спускане. Шестицата допълниха още двама французи. 23-годишният Матьо Февр е пети на 1.43 секунди, като по този начин записа второто си най-добро класиране в Световната купа след четвъртото място на гигантски слалом в Бивър Крийк преди две години. На стотна от него на шеста позиция се нареди Алекси Пентюро.

В генералното класиране за малката световна купа в дисциплината Хиршер е начело с 360 точки, пред Мюфа-Жанде с 226 точки и Феликс Нойройтер (Германия) със 197 точки. Хиршер излезе начело и в генералното класиране за сезона с 540 точки, с 20 точки повече от Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), който завърши на разочароващото 28-о място днес. Трети е Киетил Янсруд също от Норвегия с 307 точки.

Класиране в гигантския слалом в Алта Бадия:
1. Марсел Хиршер (Австрия) – 2:33.34 минути (1:16.95 минута в първия манш и 1:16.39 минута във втория манш)
2. Хенрик Кристоферсен (Норвегия) – 2:33.53 (1:17.13 и 1:16.40)
3. Виктор Мюфа-Жанде (Франция) – 2:34.20 (1:16.90 и 1:17.30)
4. Тед Лигети (САЩ) – 2:34.69 (1:18.34 и 1:16.35)
5. Матьо Февр (Франция) – 2:34.77 (1:18.03 и 1:16.74)
6. Алекси Пентюро (Франция) – 2:34.78 (1:18.03 и 1:16.75)

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *