Завръщането на Свиндал засенчи триумфа на Фойц в спускането

7dniski.bg26.11.20171min3360
свиндал

Световният шампион в спускането Беат Фойц от Швейцария спечели първата кралска дисциплина през сезона в алпийските ски. Швейцарецът триумфира на състезанието в канадския зимен център Лейк Луис и записа 9-та победа в кариерата си за Световната купа.

Фойц се спусна със 7-и номер и не остави много шансове на конкурентите си, въпреки че втория в подреждането Матиас Майер от Австрия завърши на само 9 стотни от победителя.

Голямата новини от Лейк Луис обаче беше завръщането на пистата след 343 дни на Аксел Лунд Свиндал.

Нещо повече, норвежецът финишира на трета позиция – с изоставане от 32 стотни от Фойц и даде заявка за бързо адаптиране след тежката контузия. първата шестица беше допълнена от италианеца Петер Фил и от двама норвежци – Киетил Янсруд и Александър Ааамод Килде.

От французите, които почетоха паметта на трагично загиналия преди сезона Давид Поасон, с най – предно класиране е Адриен То – седми.

В генералното подреждане за Световната купа Фойц е лидер със 100 точки, заедно с Феликс Нойройтер от Германия, който триумфира на първото състезание през сезона при мъжете – слалома в Леви, Финландия.

Днес от 21:00 часа е супергигантският слалом.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *