Страхотно! “Юлен” ще прави писта “Сани Жекова” в Банско

7dniski.bg12.12.20151min2090

Концесионерът на ски-зоната в Банско “Юлен” пое ангажимент да финансира писта по сноуборд, която да носи името на нашата шампионка Сани Жекова. На пистата ще се провеждат състезания на световно равнище. Проекта вече е на масата на екоминистърката, разкриха днес по време на откриването на ски-сезона в Банско.

Маркус Васмайер, Марк Жирардели и Пепи Попангелов пък изпробваха новия 6-седалков лифт, който официално беше пуснат в експлоатация. Те присъстваха и на освещаването на подновения лифт, заменил най-стария, 32 годишен и вече минал в историята 3-седалков лифт от Шилигарника до Тодорка. Така че лифтът “Баба” вече се нарича “Бебе”. Службата извършиха отец Николай и отец Георги, които поръсиха съоръжението със светена вода. После отците не пропуснаха късмета си и се снимаха със ски шампионите.

6-седалковият лифт на Шилигарника е на италианската фирма „Лайтнер” и замести 32-годишната досегашна система. Туристите ще се возят по 2300-метровото трасе, преодолявайки денивелация от 703 метра (началната станция е на 1720 метра надморска височина, а крайната – на 2423, само на 323 метра от върха).

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *