Министър Ангелкова: Очаквам 5-10 процента ръст на Банско

7dniski.bg12.12.20151min3020

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри ски сезона в Банско. Очакванията на Министерство на туризма за настоящия зимен сезон са за ръст на туристите между 5% и 7%. Министър Николина Ангелкова заяви, че е оптимистично настроена.Тя посочи, че миналата зима, курортите ни са посрещнали 1 200 000 туристи. Приходите в държавния бюджет са били за близо милиард лева. „Надявам се тази година сезонът да бъде още по-успешен”, посочи министър Ангелкова. Прогнозируемият ръст само за ски курорта в Банско е между 5- 10%.
„Миналата година в Банско са посрещнати около 130 000 туристи само около празниците и януари месец, така че се надявам на един много добър сезон”, коментира още министър Ангелкова.
Министър Ангелкова уточни, че прогнозата за ръст между 5% и 7% в броя на туристите е на база данни от летищата, както на база предварителни записвания в зимните курорти. Заради откриването на ски сезона в Банско полицията въведе допълнителни мерки за сигурност и засили полицейското присъствие по път II-19 в района на Община Банско. След символичното първо спускане по ски пистата в курорта, тържеството продължи на площад „Никола Вапцаров“ в центъра на града. На откриването присъстваха и ски легендите от близкото минало Марко Васмайер, Марк Жирардели и Петър Попангелов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *