68-а победа за Вон в Световната купа след малка драма

7dniski.bg05.12.20151min1900

Линдзи Вон спечели първата си победа за сезона в Световната купа. Американската звезда едва се закрепи на ските си в средата на трасето, но след това се вдигна и мина най-бързо покрай вратите, за да финишира с време 1:50.50 мин. За Вон това е 68-а победа в Световната купа.
Това бяха и първите точки за американката през сезона, като тя изостава от лидера Микаела Шифрин от САЩ със 180 точки. На втора позиция в генералното класиране е шведката Фрида Хансдотер със 195 точки, а на трета позиция излезе Лара Гут със 190.
Всяко състезание тук е специално за мен дори когато не печеля. В края почувствах облекчение, че успях да се кача на най-високото стъпало. Това в средата на спускането ми не беше планирано. Следвах директна линия на каране, но там може би бях прекалено директна. Хубаво е, че все пак взех завоя. Мислех, че ще падна, но тогава все пак успях да остане на краката си. Когато разбрах, че продължавам, се опитах да се спусна възможно най-бързо до долу – заяви след състезанието радостната Вон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *