Лудост на Супер Г в Бийвър Крийк: Хиршер – първи, Свиндал – 21

7dniski.bg05.12.20151min2080

Марсел Хиршер постигна сензационен успех в супергиганския слалом на пистата “Бърдс ъф прей” в Бийвър Крийк, САЩ. Австриецът е специалист в техничните дисциплини в алпийските ски и затова днешния му успех бе толкова изненадващ, като той е първи в тази дисциплина в кариерата му. Така той сложи край на победната серия на норвежеца Аксел Лунд Свиндал от началото на сезона, който днес остана чак на 21-ото място.

Хиршер се спусна по трасето за 1:06,90 минути. Освен него на подиума се качиха и двама американци – Тед Лигети и Андрю Уайнбрехт. Първият остана на 33 стотни зад победителя, а вторият бе с изоставане от 36 стотни.

Големият фаворит в дисциплината Шетил Янсруд направи огромна грешка и едва завърши състезанието, като остана на 55-ата позиция.

В първата десетка попаднаха още Адриен Тео, Матия Каси, Травис Ганон, Александър Аамод Килде, Карло Янка, Ерик Гей и Винсент Кирхмайер.

В класирането за Световната купа след пет старта от началото на сезона води Свиндал с актив от 317 точки. На втора позиция до момента е Тед Лигети със 180 точки, а трети е Петер Фил (Италия) със 177 точки.

За малката Световна купа в дисциплината след два старта начело е Аксел Лунд Свиндал със 110 точки, пред Хиршер със 100 точки и Ганон с 90 точки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *