Спра ли с волейбола, искам да карам ски в България!

7dniski.bg10.11.20151min3980

Винаги съм харесвал ските. А спра ли с волейбола, няма да сляза от тях. Просто сега по договор не мога да карам. Не, че не съм го правил тайно, но беше преди време, когато бях по-млад. Как да отидеш на Банско и да не се пуснеш!? Ами колкото и да ти е забранено, когато си там падат задръжките. Чудесен курорт, чудесни писти. Неслучайно само от Лион познавам 10-12 души, които всяка зима идват тук да карат.
Съпругата ми Мая също е скиорка, двамата синове и те се запалиха, вярвам, че и най-малкият един ден ще размаха щеките. Но искам да го правят в България. Пирин е страхотна планина за ски. Банско, Добринище предлагат отлични условия. Особено Банско! Миналата година гледам в Лион стартовете в Банско от световната купа, а хората цъкат с език какво сме направили в България. Дано се оправи и проблема с лифта, защото аз лично нямам нерви да чакам, понякога е страшна лудница. Което мисля, че трябва да е приоритет на държавата. Ако курортът предлага удобства, ще има повече туристи, а от там и повече приходи в хазната. Държавата да подкрепи хората, които инвестират в курортите, защото те утре няма да си вземат пистите и да ги носят в Дубай или Малдивите, ще останат тук за нас, за децата ни.
Естествено, че искам да карам ски и на Витоша. Това е моята планина! Едно време от училище всеки месец ни качваха там, а зимните – по два пъти. Като добавим и качването с родителите в другите две седмици, излиза, че зимата почти всеки уикенд сме били на Витоша. Грехота е да имаме тази планина над столицата и от маса време насам единствено да я убиваме. Две години мисля не даваха на никой да кара ски там, защото на някой му пречело! Ако на няко му пречат ските, мисля, че стотици пъти са повече тези, които ги искат. Така, че и тук държавата трябва да прецени с кой е, щом не може да е с всички.

ВЛАДИМИР НИКОЛОВ, капитан на националния отбор по волейбол

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *