“Хед” скочи срещу махането на спускането от олимпиадата

7dniski.bg23.10.20151min2000

От известно време ските на “Хед” вървят най-бързо, а скиорите, които ги карат, неизменно печелят в скоростните дисциплини. Може би затова изпълнителният директор на компанията Йохан Елиаш разкритикува тежко идеята на МОК да изхвърли спускането от програмата на зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г.
– Това е най-глупавото нещо, което може да хрумне на някого. Все едно да махнат бягането на 100 метра от летните игри – заяви Елиаш. – Домакинството ще е страхотно за Китай, тъй като там ще получат много голяма възможност да популяризират и развият зимните спортове. Но трябваше да намерят достатъчно висока планина, за да проведат състезанията там. В Китай има такива планини.
Босът смята, че Международната ски федерация има нужда от промени, тъй като настоящото ръководство се е задържало твърде дълго начело.
– Организация, в която лидерът остава дълги години начело, изпада в застой и спира да търси нови идеи. Не казвам, че ФИС е корумпирана като ФИФА, но определено в някои страни, като САЩ, има нужда от промяна.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *