Владо Каролев разкри как се реновира лифта в Банско

7dniski.bg19.08.20151min3220

Съветникът на министър Божидар Лукарски – Владо Каролев, направи във Фейсбук интересен коментар на случващото се в Банско:

Уникални снимки от реновацията на най-стария лифт в ски зона Банско. Строи се направо с хирургическа точност и прецизност. Поне от това, което виждам, нашите строители пазят природата поне колкото и френските, американските, италианските и австралийските си колеги.

А ако за партийните еколози трите чепати бора на снимката (които ще бъдат презалесени тройно) са екологичен проблем номер 1 в страната, нека се разберат всички и да ги оставят (май не пречат на лифта, а само законът изисква разчистването). След това се надявам “еколозите” да се разходят поне на 4-5 километра от Банско, за да видят катастрофалното изсичане на хиляди дървета в селата Баня, Елешница, град Добринище и всеизвестното с етническите си прикючения и политически страсти Рибново. Между другото, няма нужда да се промъкват като комунистически партизани през нощта из ски зоната, че като се затрият, ще трябва с парите на данъкоплатеца да ги издирват в Пирин=

П.С. Снимките са от фейсбук страницата на “Да остане природа в България”
П.С.2 И когато говорят за ерозия пак, нека ползват вече тези снимки, а не от строителството на ски зоната преди повече от 10 години. Днес дори изглежда по-добре отпреди, тъй като именно ерозията е овладяна. Признаха го и от самото ЮНЕСКО през 2012 година,казвайки, че ски зона Банско може да служи за световен пример за успешна рекултивация.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *