Къде е Томата, де са му белите? Или нека бъдем честни към ските

7dniski.bg12.06.20151min1990

В разгорещилото се напоследък лято, чудеса прави една…зимна федерация. Ски-организацията е наистина бяла лястовица, не само заради спецификата на спорта и. Само забележете какво се случи в ските в последните три седмици.
Първо на общото си събрение, федерацията отказа да иска пари от държавата, само помоли, който има думата да не и пречи. Пълно дистанциране от тоталния хленч убиващ футболните колоси Левски и ЦСКА, да не говорим за мрънкането на презадоволените мотористи на Румен Петков, на не най-трезвите ни шахматисти или пък на вечно алчните атлети на Черния Добри. Ски-федерацията не иска пари от държавата, но очаква и тя да не иска пари от нея, за да и позволи в България да има още дълго ски. Честно е, нали?
Втората седмица федерацията по ски отчете, че сама е заработила два пъти повече от средствата, които и отпуска държавата! Е това вече е наистина феноменално за българските условия на затлъстяване на федерациите на гърба на клетата държавица. От тук нататък ските и само ските имат моралното право да искат нещо от държавата. Най-вече пари. Защото онова, което министерството им дава, те удвояват. А догодина най-вероятно ще и утроят. Честно е, нали?
На третата седмица на…морето се изсипа целия елит на ски-номенклатурата. Проведен бе конгрес с историческо значение не само за европейските, но и световните ски. В България! Това беше реклама за милиони. Ама много милиони. Малка вметка. В света има три големи спорта, които са наистна олигархия – голфа, тениса и ските. Те са от друг сой. Да докараш управата на един от тези спортове в България е равносилно на това Борислав Михайлов да получи следващия конгрес на УЕФА. Няма как да стане! Че те на волейбола още не са давали такова нещо. Всъщност не са го давали на никой друг спорт, освен на ските. Затова от тук нататък този спорт може да получава всяка година, ако трябва и по три милиона за провеждане на кръгове от Световната купа. Честно е нали?
Докато ски-федерацията вършеше тези чудеса, наоколо бе тихо, нямаше го ни Тома Неверни, ни белите му от “Мрежата”. Нямаше ги всички онези, които лаят по швейцарска поръчка. А трябваше да дойдат и да видят каква е разликата между тях и ските. И да признаят, че са обикновени зелени тетористи. Честно е нали?

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *