Министър Кралев: България ще има още по-голямо лоби в ски-спорта

7dniski.bg04.06.20151min2610

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев определи провеждането на Световната конференция на Международната федерация по ски (ФИС) у нас като огромно признание за добре свършената работа от страна на Българската федерация по ски, правителството и Министерството на младежта и спорта.

Форумът се провежда в курорта “Златни пясъци” до събота, като участниците в него са близо 800, от над 80 страни.

“Това са хора с огромно международно влияние. За нас е голяма чест и признание, че България се е справила добре с домакинствата и организацията до момента на Световните купи за жени, които сме провеждали. Като оценка за нашата работа идва и провеждането на домакинството на Световната конференция, което е най-висшият форум на ФИС. От разговорите ми с ръководството на международната ски федерация мога да кажа, че са изключително доволни от града, от държавата, от начина, по който нашата федерация по ски се справя с всички проведени домакинства при организирането на подобни форуми”.

След това събитие ще имаме още по-здраво лоби в зимните спортове, категоричен бе министърът.

Спортният министър апелира за преодоляване на вътрешните междуособици и пречки за разширяване на мрежата за подготовка, ски пистите и за пускането на повече съоръжения и лифтове във всички курорти, не само в Банско.

“Не е правилно да разглеждаме зимния туризъм и зимните ски спортове в частта само един курорт. Имаме три прекрасни курорта, имаме още възможности в планините и в други общини, които биха кандидатствали и биха искали да развиват зимните спортове. Големите успехи с 200 км писти не може да бъдат постигнати, нито зимен туризъм”, каза Кралев.

Министърът обърна внимание и на факта, че България е една от малкото страни, която имат възможности и условия да развиват зимен и летен туризъм с много високо качество.

“Ние трябва да се възползваме от тази природна даденост, която имаме – разумно, в рамките на закона, пазейки природата. Хората виждат и оценяват възможностите, които имаме. С провеждането на подобни форуми, събития и домакинства България може да докаже гостоприемството си и организаторските си качества. Това е добър шанс за изява не само на нашите спортни федерации, но и на туристическите центрове у нас”, посочи още министър Кралев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *