Плаща ли си дървената мафия на “природозащитници”?

7dniski.bg27.04.20151min2230

Чували ли сте за селата Рогозиново и Надежден в Хасково? За Кожлювци в Търново, за Лесидрен в Ловеч или Вълчаново в Бургас? Не сте? Там се вихри истинското обезлесяване в България, но крак на еколог не стъпва, защото няма проекти за хотели, заводи и лифтове. Всъщност, по тези села вече почти няма и хора, защото са измрели (за радост на бракониерите). За сметка на това, от 15 години псевдо-еколози и еко-рекетьори ви внушават, че най-големите страшилища за гората са… в област Благоевград. Която е и българския шампион по ръст на горските масиви.
Лицемерие и глупост? Или дървената мафия просто си плаща под масата по-добре на “природозащитниците”, така че по нейните сечища да няма брадясали “зелени” със свирки и плакати, а на вас да ви отвлекат вниманието в напълно погрешна посока? Отговорете си сами. Или отидете на място да видите и сравните къде и колко гора е изсечена.
И да добавя, че българската гора не е излизала от комунизма – над 90% от горите ни са собственост на държавата, парцелирани по области и монополизирани от директори на държавни горски предприятия.
Такова безхаберие и комунизъм със сигурност няма никъде в Европа (сравнявал съм), но сигурно не се среща често и в най-дивите африкански държави. Дори на много места в Африка отдавна разбраха, че гражданите стопанисват природата по-добре от корумпирани чиновници и политици.
Графиката обхваща последните 10 години.

Автор: Владимир Каролев

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *