Рекетът над Банско спря! Ура! Но докога?

7dniski.bg23.04.20151min1620

Еко-рекетът над Банско спря! Защото изгря слънце. А на слънце зеленикаквите от „Швейцарска държава” не могат да работят. Затова те насочиха рекета си към други места. Към софийското метро, към завода за отпадъци, все проекти, които колкото повече се забавят като реализация, толкова по-добре за чуждестранните покровители на протестърите и прокопитата.
Тяхната „Швейцарска държава” разширява халифата си, защото вече има Банско. Да, Банско е тяхно! И дори Бойко Борисов не може да им го вземе. За „Швейцарска държава” курорт №1 на Балканите е това, което Ирак за „Ислямска държава” – плацдарм за терористични атаки. Банско не е ски-столица, а столица на мощта на „Швейцарска държава”. Казва тя, че лифт няма да има – и такъв няма. Ама десетки хиляди туристи, оставящи милиони в България, страдали по опашките!? Да се махат, ей я Швейцария къде е. Това е мотивацията на прокопитата. „Ислямска държава” чрез терор прочисти Ирак, „Швейцарска държава” чрез своя еко-терор прочиства Банско. И ще продължава да го прочиства до пълната и окончателна победа на еко-талибанизма в България.
Някой ще каже, че протестърите пазели природата. Така е, и заради това я използват само и единствено за свои нужди. И решават на кой да дадат да я изсича. Ходили ли сте скоро в Банско? Ние бяхме миналата седмица. Сечта не спира, сечта продължава. Особено интензивно около Разлог и Банско. Местността Голак например е тотално издялкана. Според експерти над 24 процента от незаконната сеч се извършва в този регион. А незаконната сеч у нас надхвърля 1,4 милиона кубика. Т.е. тази в Разлог, Банско и Добринище е близо 300 000 кубика! За тях осъдени няма. Пардон, има, двама души са глобени по 1000 лева, а един бе порицан по радиоточката в Разлог. Къде са тук „зелените”? Къде им е загрижеността за природата? Или е вярно, че братовчедът на един от тях командва разложките дървари? Тези най-неуките, които в момента карат коли за по 20-30 хиляди лева, нищо че взимат по 165 лева заплата.
Може би всичко казва факта, че реално осъден е само един – шеф в „Балканстрой” получи 6 месеца затвор, защото изсякъл 30 кубика дървен материал, за да се отвори място за подмяната на 4-седалковия лифт в Бъндеришка поляна с 6-седалков такъв. Той е осъден по сигнал на една от еко-тетористичните организации, която наблюдава делото и притиска съдията за шумна присъда. Защо и е на „Швейцарска държава” шумна присъда? За да покаже, че вече командва дори Темида! Че може незаконна сеч в региона на 300 хиляди кубика да се върши ненаказано, но за 30 да ти лепнат присъда, щом „Швейцарска държава” иска! И след това тази присъда става повод за още по-сериозен рекет към инвеститори, към концесионери, към всички, които имат пари и могат да си платят спокойствието, както наскоро стана ясно по „Нова телевизия”. Т.е. към всички нас, защото утре, когато знамето на „Швейцарска държава” се развее окончателно над Банско, ние трябва да отидем да караме ски извън България!
Да се върнем на Разлог. Там от няколко години има едни фотоволтаици на скандален каолинов крал. Покрай тези фотоволтаици минава една от пътеките на незаконната сеч. Знаят го всички. И в града, и в отрядите за борба с бракониерите. Най-лесно е за 24 часа да сложиш там пост и ще хванеш, който ти трябва. Да, ама такъв пост никой не слага. Поради което в Разлог се чудят защо не го правят? Защото ще се окаже, че дърветата ги секат хора, които са на работа при каолиновия крал, или което е още по-скандално – защото „Швейцарска държава” контролира този канал. Апропо, каолиновият крал е част от „Швейцарска държава”, той е ортак с нея, което май обяснява всичко.
Всъщност всичко казва друго. За да се построи вилата на този Каолинов крал, за да се вдигне още една до нея, са изсечени незаконно повече дървета, отколкото за онази просека на лифта на Бъндеришка поляна. И тогава никой не е протестирал. Ама как да протестираш срещу себе си!?
А иначе рекетът на Банско е преуставовен до деня, в който слънцето спре да пече по-силно. Или дай Боже до деня, в който българската държава реши да покаже, че е по-силна от терористичната „Швейцарска държава”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *