Кой иска и Банско да стане вертеп за пъпчиви англичани!?

7dniski.bg17.04.20151min1250

Само преди две седмици министър Николина Ангелкова извади едни цифри. Впечатляващи цифри! Този зимен туристически сезон у нас са дошли над 100 хиляди повече туристи в сравнение с миналия, които са оставили 34 милиона лева в повече! В момента в България няма нито един бизнес, няма нито един подобен отрасъл като зимния туризъм, който да бележи такива обороти, да има такива печалби и да осигурява поминък (при това какъв!) на толкова много хора. И да внася толкова много данъци в хазната на страната!
В същото време летният туристически сезон е пред невиждан срив! Морето ни е презастроено, а на всичкото отгоре продължават да леят бетон върху дюните. И тук изниква въпроса: „Къде са зелените”!? Защо позволиха Слънчев бряг да заприлича на столичния квартал „Надежда”? Кой държи сметка за милионите изсечени дървета? Как се бранят десетките изчезващи видове по морето? И въобще видели ли сте някога и някъде „зелените” да протестират за нещо на морето?
Не! Категорично Не! Стане ли дума за морето „зелени” няма. Което отваря един много сериозен, фундаментален въпрос. Защо ги няма? Напазарувани ли са? Минал ли им е рекета, за който разкри „Нова телевизия” и на който „Юлен” не се нито поддава, нито продава? Спонсорираните от екозагрижени организации отвън „зелени” би трябвало да са далеч по-активни на морето. Сезонът е по-дълъг, ивицата е безкрайно по-мащабна, проблемите десетки повече. Затова и „природолюбителите” получават стотици милиони, за да са активни лятото. Те обаче са безкрайно пасивни, хванати за палците. Поради което и морето ни не прилича на нищо. То е мръсно, гадно, презастроено, миришещо на евтина кучешка наденица. Превърнато е във вертеп за пъпчиви английски тийнейджъри.
А дали точно заради това еко-талибаните не си мълчат. Дали хонорарът им не се дава, за работят точно за това – за моралното, професионалното и еко-деградирането на българските курорти. Ето и още малко цифри. От 5 сезона насам, непрекъснато расте броя на българските туристи, почиващи в чужбина през лятото. Скача с по около 13-18 процента! Ако някой отвън е искал българинът да избяга от Слънчев бряг, Приморско, Несебър и Златни пясъци – успя! Успя с любезното съдействие на „зелените”.
Сега покровителите на тези нови еничари искат същото да се случи и със ски-курортите ни. Тях ги дразни, че всеки сезон в България туристопотока расте с по 100 000 души, печалбата скача с десетки милиони. И затова насъскаха зелените си кучета. Те лаят срещу всичко, от което България може да печели за сметка на чуждестранните им работодатели. И лаят ли лаят. Лаят срещу втори лифт на Банско, лаят срещу нова писта на Предела, лаят срещу облагородяването на Пампорово, лаят срещу Боровец. Само, че това е вой срещу България и време той да бъде спрян, време е устите на „зелените” помияри да бъдат запушени. А после, ако искат от Швейцария, Щатите или Франция да си ги приберат в техния кучкарник. Ние тук място за такива нямаме.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *