Нов удар на Каролев: рекетьорът Дончо е „партия” на „зелените”

7dniski.bg14.04.20151min2220

Ето какво написа във Фейсбук икономистът и министерски съветник Владимир Каролев:

За да е ясно на всички – разкрития за рекет от Нова Телевизия псевдо-еколог Дончо Иванов води дело (номер 4343 от 2014) срещу софийския завод за боклук и кмета Фандъкова ЗАЕДНО с НПО на Генади Кондарев, кандидат за евродепутат на ПП Зелените и член на Коалиция “За да остане природа в България” на Борислав Сандов и Тома Белев.
От протокола се вижда, че адвокатите, които ги представляват, работят в абсолютен тандем и сговор. Същият проект е минал както ОВОС, така и редица проверки на екологичния риск, включително от Европейската Инвестиционна Банка, прилагаща по-високи стандарти за околна среда, отколкото прилагаме в България. Но човекът на ПП Зелените заедно с Дончо Иванов блокират проекта, а паралелно същото се случва с третия метродиаметър. Стойността на двата проекта общо е около 1 милиард и 600 милиона лева, голяма част от които са европейски грантове. Толкова по темата как ръководството на ПП Зелените било чисто като момина сълза, работело безвъзмездно в името на хората и природата и нямало нищо общо с разкрития за рекет от „Нова Телевизия” Дончо Иванов.
А аз знам само за едно дело, вероятно има още, в които съдят заедно. На директния ми и зададен три пъти въпрос към партийния активист Сандов “колко % от над 1000-те дела сте спечелили”, отговор не получих. И неслучайно – наскоро изтече друго дело, в което Сандов и Ковачев едновременно и спонтанно получили амнезия да си внесат таксата от 10 лева и са отстранени от съда… три месеца след като са си пуснали жалбите – същото, каквото предложи Дончо Иванов на рекетирания бизнесмен, след като получи подкупа от 200 000 евро.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *