“Юлен” разби на пух и прах обвиненията на псевдозелените

7dniski.bg07.04.20151min1670

Никога не сме предлагали подкуп на екоактивисти. Това заяви Петър Петров, адвокат на концесионера на ски зоната в Банско – „Юлен”, във връзка с обвиненията, които природозащитникът Петко Ковачев отправи вчера пред Нова телевизия.
Припомняме, Ковачев заяви, че екорекетът се е родил на гърба на бизнес, който е искал да си купи спокойствие, “за да може да върши незаконни неща”.
В отговор адвокатът на “Юлен” призна, че среща наистина е имало, но на нея са били поканени абсолютно всички екоорганизации и не е имало никаква оферта.
„Нашите западни консултанти ни казаха, че когато правим една инвестиция, тя трябва да стане в рамките на диалог. Това беше нашата среща, за да се убедим, че тук диалог не може да има. Ние имаме желязното правило да не влизаме в разбирателство с екоорганизации. Защото, ако влезем в разбирателство с едни, ще се появят втори и трети. Това е един нескончаем процес на рекет”, заяви Петров.
Той допълни, че до момента не се е чул “нито един нормален екологичен аргумент”.
“Според нас генезисът на проблема е в конкуренцията. Какво пречи на конкурентите ни да наемат една екоорганизация, за да ни пречи”, попита реторично адвокатът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *