Шок! Италианци предложиха на Цеко Минев да пренесе „Банско” край Торино

7dniski.bg06.04.20151min2475

Лидерът на българските ски Цеко Минев е получил предложение да направи Банско в…Италия, научи ексклузивно 7DniSki.bg!
Шефовете на италианската делегация, дошла у нас за стартовете от Световната купа при ските, за пореден път са останали очаровани от мащабното развитие на Банско. Този път обаче, водените от Алберто Томба баровци, дошли подготвени. Те знаели за проблемите на родния ски-курорт с платените еколози, както и за невъзможността вече втора година да се стартира строежа на втори лифт. Италианците най-официално предложили на Цеко Минев да си избере измежду три места в Италия, две от които близо до Торино. На родния бизнесмен била обещана дори държавна подкрепа, ако се нагърби със задачата да пренесе проекта „Банско” на Апенините и подсигури финансиране, на каквото се радва ски-курорт №1 на Балканите.
Италианските гости обяснили на Минев, че тяхното правителство е предоставило изключителни права на местната ски-федерация за привличане на чуждестранни инвеститори. Така Томба и останалите имат правото да преговарят навсякъде където отидат с хора от сой, какъвто е Цеко Минев. В Торино например са изключително притеснени, че Алпите откъм тяхната страна са изключително неразработени в сравнение с други страни. В същото време Италия няма свободен ресурс, за да реализира плановете си за финансова подкрепа на този сектор. Затова сега очакванията са насочени предимно към задгранични инвеститори.
Самият Минев не е дал еднозначен отговор, явно оставяйки си вратичка и за нова инвестиция, при положение, че у нас група платени еколози на Швейцарска държава съсипват цяла индустрия, от която живеят хиляди хора. Българският банкер бил изумен като разбрал, че в Италия има спогодба на ниво правителство с екологичните организации да се спомогне разработването на Алпите, с цел по-сериозни постъпления в държавния бъджен.

5 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *