Екзотично! Алберт Попов стана шампион на…Мексико

7dniski.bg04.04.20151min1290

Звездата на българските ски Алберт Попов спечели първото място в слалома от Откритото първенство на Мексико, което се проведе днес на писта “Юлен” в Банско и е от календара на ФИС. 17-годишният софиянец постигна общо време от двата манша от 1:21,15 мин. Втори на 0,13 сек остана Далибор Самсал (Унг), а трети на 0,57 сек е Матей Фалат (Слвк).
В първия слалом, който бе валиден за младежкото първенство на Мексико първи е Самсал с 1:19,31 мин, а Попов е втори на 0,55 сек. Фалат е трети с 1:20,91 мин. Участие в стартовете взеха 34 алпийци от България, Мексико, Словакия, Полша, Унгария, Австралия, Словения, Гърция, Грузия, Либия, Италия, Македония, Източен Тимор и САЩ.
Попов получи голямата награда от Турските авиолинии – самолетен билет до дестинация по желание. Самсал пък бе награден с едноседмична почивка в Лос Анджелис от продуцентът от UFO Films Филип Рот. Купите на призьорите връчи лично президентът на БФСки Цеко Минев. Той пък получи от представителя на Турските авиолии наградата за Най-добър партньор.
Всички призьори бяха наградени с автентични мексикански сомбрера от моторът на състезанието Принц Хубертус фон Хоенлое, който завърши 20-и в слалома от откритото първенство на Мексико. Принцът им подари и свои снимки под формата на плакати. Йохан Гонсавлес Гоут от Източен Тимор беше награден с ботуши “Харлей Дейвидсън” като участник от най-езкотична държава. В кази категория приз и тениска Харлей Дейвидсън получи и Алек Скот (Австралия). След края на слаломите Принц Хубертус фон Хоенлое лично благодари на домакините от “Юлен” и БФСки за отличната организация на първенството.
“Стандарт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *