Уникално! Стартът в Банско е от…мексиканското първенство!

7dniski.bg03.04.20151min2130

За първи път в историята български курорт ще бъде домакин на една от най-любопитните купи по ски-алпийски дисциплини. Банско приема утре кръг от Мексиканския ски шампионат, част от провеждащата се за първа година Купа на малките нации.
Двата слалома ще се състоят на писта “Юлен”, като официалното откриване е в 9.00 часа. До момента участие са потвърдили състезатели от екзотични дестинации като Индия, Ливан и Кипър, също Молдова, Македония, Гърция, Румъния и, разбира се, България.
Не по-малко интересни от участниците са организаторите, сред които изпъква името на Хубертус фон Хоенлое-Ланденбург. Чистокръвният принц е роден в Мексико сити, но е представител на Лихтенщайнската княжеска династия. 56-годишният бизнесмен, професионален фотограф, музикант и актьор е един от най-големите приятели на алпийските ски. Самият той е носител на рекорд на Гинес за участието си 6 Олимпиади и на 16 Световни първенства по алпийски ски. Основател е на Мексиканската ски федерация, която е организатор на събитието в Банско, а кръгът ще бъде под егидата на принц Хубертус.,

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *