“Пампорово” АД е новия спонсор на биатлона

7dniski.bg31.03.20151min2550

Премиите за сезона в биатлона, който бе един от най-успешните при мъжете, ще бъдат платени с парите от новия генерален спонсор на българската федерация. Това обяви на пресконференция Екатерина Дафовска, президент на централата. На нея олимпийската шампионка от 1998 г. и изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариан Беляков си размениха папките с подписания договор за сътрудничество. Той е за един сезон.
“С парите ще платим премиите на състезателите, както и на треньори и ваксмайстори. Надявам се партньорството ни да продължи и по-дълго”, заяви Дафовска. Беляков коментира, че намеренията на “Пампорово” АД са именно такива. Планирано е за следващия сезон в родопския курорт да бъдат изградени стрелбище и трасе за биатлон, с който да бъдат възстановени неговите традиции в този зимен спорт.
Изпълнителният директор добави, че за осъществяването на проекта се разчита и на помощта на държавата. На републиканското първенство по биатлон в Боровец пък Красимир Анев спечели индивидуалния старт на 20 км без грешка в стрелбата. Втори се нареди Владимир Илиев, а трети остана Антон Синапов.,
“24 часа”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *