Бъдещето на сноуборда е в…Златни пясъци!

7dniski.bg02.04.20151min2750

“Предстоят важни промени в световния сноуборд и решенията за тях ще се вземат на предстоящата календарна конференция на ФИС през юни на Златни пясъци,” това обяви Виктор Жеков, треньор и баща на най-добрата ни състезателка в бордъркроса.
“За мен златото от Сиера Невада бе много важно. Изпращаме един много тежък и труден за всички бордисти сезон”, каза Жекова и добави: “Отложени поради лоши метеорологични условия и липса на сняг стартове компрометираха тотално програмата, объркаха подготовката и не позволиха да имаме един нормален сезон. Всичко това налага промени, които в момента се обсъждат и най-вероятно ще се приемат като решения още за следващия сезон.”, сподели Жекова.
Сани разкри, че в края на миналата зима след Сочи 2014 са били на кръстопът с Виктор и са си дали сметка, че за да продължат напред, следва да опитат да променят много неща, най-вече като комплекс от условия за развитие и надграждане на този спорт у нас. Сноубордистката заяви още, че са получили разбиране от част от българските курорти, спомогнали за подготовката на всички възрасти наши състезатели.
,

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *