Toп анализатор предвиди: Единственият медал за България в Пьончан ще е на Радо Янков, но няма да е златен

7dniski.bg01.11.20171min3490
радо

България ще завърши олимпийските игри в Пьончан с един медал, твърди Саймън Глийв, който през годините се прочу с изненадващо точните си прогнози за класиранията по медали на най-престижните състезания. Лидерът на анализаторския екип на Грейсноут смята, че Радослав Янков ще спечели бронз в паралелния гигантски слалом на дисциплината сноуборд.

Дори само с един медал, България ще запише напредък в зимни олимпийски игри, след като остана без отличия в Сочи.

Глийв твърди, че Германия ще завърши на първо място по медали с 14 златни отличия, пет от които ще спечели Лаура Далмайер. По този начин германците ще бъдат лидери по медали на зимни олимпийски игри за първи път от 2006-а година насам.

Глийв и неговите колеги от Грейсноут обаче са силно затруднени от факта, че все още не е известно дали руската делегация ще бъде в пълен състав в Пьончан: “Към момента работим с презумпцията, че руснаците ще бъдат на олимпиадата”, каза той за Асосиейтед прес.

След Германия (14 златни медала и общо 34), Глийв поставя Норвегия (12/34), САЩ (10/31), Франция (9/20), Русия (7/23), Австрия (7/15), Република Корея (7/9), Холандия (6/19), Канада (5/29) и други.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *