След световното Вейл ще има 30 километра писти!

7dniski.bg15.02.20151min2871

Курортът Вейл ще инвестира до догодина още 50 милиона долара, за да могат гостите му да имат над 7300 акра писти. Това прави 2954,2 хектара, или 30 квадратни километра само за каране. Новата площ ще стане, след като се свържат Парк Сити и Кеньонс. Инвестицията е отделна от това, което се направи за световното първенство, пише 24 часа.

За целта ще бъде направена гондола, която да свързва сегашния лифт “Силвъроуд” в Парк Сити и “Флатайрън” в Кеньонс. Тя ще е осемместна и ще стоварва хора и на връх Пайн Коун Ридж. Така ще имаш възможност да тръгнеш по пет нови писти в природния парк.

Два от големите лифтове “Кинг Конг” и “Мадърлоуд” ще бъдат подменени изцяло, като първият става от четири на шест седалки, а вторият – от три на четири и с по-голяма скорост.

Прави се и нов ресторант на връх Снежна шапка, който ще има 500 места. Отделно 5 милиона долара отиват за нови оръдия за сняг, които да вдигнат капацитета си за правенето на изкуствен.

И в цялата тази обстановка представители на екоорганизации, които в България са твърдо против изграждането на нови спортни съоръжения, помагат за организацията на световното. Те имат лагер на самата писта, като повечето от членовете им са доброволци.

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *