Мат спечели слалома в Словения, но малкият глобус е за Хиршер! Алберт – 53-и

7dniski.bg05.03.20171min2450

Австриецът Михаел Мат спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора, Словения. Той даде най-добро време от 1:48.26 минути от двата манша, като остави зад себе си италианеца Стефано Грос и германеца Феликс Нойройтер.

Спечелилият преди ден за шести път Световната купа Марсел Хиршер остана на четвърто място, което му бе достатъчно, за да си осигури и Малкия кристален глобус в дисциплината. Единственият, който можеше да попречи на австриеца да грабне отличието в дисциплината за четвърти път в кариерата си, бе Хенрик Кристоферсен, но норвежецът допусна груба грешка в първия манш и не успа да се класира за втория.

Грос водеше след първия манш с аванс от 1.15 секунди пред Мат, но даде едва 28-мо време във втория манш, което му костваше победата. Той изостана с 0.30 секунди от победителя. Нойройтер, който бе пети след първия манш, изостана от Мат на 0.46 секунди от Мат, а Хиршер остана на 0.80 секунди от победителя.

В генералното класиране първи е Хиршер с 1425 точки, следван от норвежците Шетил Йенсруд и Херик Кристоферсен с по 871 и 867 точки. В подреждането за Малкия кристален глобус в слалома първи е Хиршер с 685 точки, следван от Кристоферсен с 575 и италианеца Манфред Мьолг с 431.

Българинът Алберт Попов завърши на 53-то място.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *