Злато в гигантския слалом осигури на Златков и държавната титла

7dniski.bg30.03.20181min2390
1

Ден след като спечели титлата в слалома от държавното първенство по ски алпийски дисциплини в Банско Камен Златков (“Мотен” – №25) триумфира и като №1 в гигантския слалом. Откритото държавно първенство на България, което е и от календара на ФИС събра при мъжете 47 алпийци от 13 нации. При дамите стартираха 12 състезателки от 3 държави. Всички те се насладиха на отличните условия за ски, които предлага ски курорт №1 Банско. Перфектната организация на цялото състезание отново бе на екипите на БФСки, “Юлен” АД и екипа на 4-звездния хотел “Стражите”.

При мъжете първи в откритото първенство е Хуан Дел Кампо (Исп – №17) – 1:52,35 мин. Камен Златков остана втори на 0,35 сек, но взе златото в държавното, като най-предно класиран български състезател. Втори и трети за българското първенство са Калин Златков (“Юлен”) и Георги Околски (“Боровец”). Настинка стана причина бронзовият медалист от световното първенство в Давос 2018 в гигантския слалом Алберт Попов да не стартира в коронната си дисциплина.

При жените титлата е поредна в гигантския слалом за Мария Киркова (“Юлен” – №4). Тя финишира за 2:00,03 мин. След нея останаха Петра Вельекович (Сърбия) – на 0,76 сек и Ариски Курици (Гър) – на 3,49 сек. Втора и трета в класирането за държавното са Елеонора Досева (“Мотен”) и Никол Николова (“Боровец”).

“Това бяха най-силните стартове за ФИС провеждани в България в алпийските ски в последните 15 години, коментира Иван Каневчев, директор “Алпийски ски” в БФСки. Призьорите бяха наградени лично от Цеко Минев, президент на БФски, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Иван Каневчев, директор “Алпийски ски” в БФСки, Петко Минковски, председател на Консултативния съвет на БФСки, Мони Калчев, член на Консултативния съвет на БФСки и Иван Обрейков, маркетинг директор на “Юлен” АД. Стартовете и днес бяха валидни за държавното първенство до 18 и 21 г.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *