Радо пак отказа украинец от титлата на България

7dniski.bg21.03.20181min3250
1

Поредни титли от държавното първенство в паралелните дисциплини на сноуборда спечелиха днес състезателите на “Амерспортс” Радослав Янков и Теодора Пенчева. Шампионатът, който се провежда в Банско и е организиран от БФСки и “Юлен”, излъчи днес първенците в паралелния слалом. Участие в стартовете валидни за ФИС взеха състезатели от 9 нации.

На финала при мъжете Янков отново срещна младата звезда на Украйна Михайло Кхарук. Успехът както и вчера в паралелния гигантски слалом бе за Янков. Сребърните и бронзовите медали за държавния шампионат са съответно за Димитър Ганичев (“Амерспортс”) и Георги Вангелов (“Амерспортс”).

При младежите титлата е за Евгени Иванов (“Амерспортс”), пред Валентин Миладинов (“Бороборд”) и Ивайло Христов (“Бороборд”).

При жените първото място както и вчера в паралелния гигантски слалом е за Теодора Пенчева (“Амерспортс”). Тя победи на финала Вита Бондарук (Украйна). За държавното първенство среброто отива при Живка Узунова (“Амерспортс”), а бронза при Лия Манчева (“Блейд”).

Резултатите от стартовете са на: www.bfski.com.

Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Петко Минковски, председател на Консултативния съвет към федерацията.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *