Домрачова остави надеждата за Световната купа жива след мощен финален спринт на 10 км

7dniski.bg19.03.20181min1760
1

Белорускинята Дария Домрачова спечели преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон при жените и запази теоретичните си шансове за спечелването на Големия кристален глобус през сезона. 31-годишната Домрачова допусна две грешки при четирите си стрелби и финишира за 30:37.4 минути.

Втора остана лидерката за Световната купа Анастасия Кузмина от Словакия, която направи 4 грешки в стрелбата. Кузмина и Домрачова излязоха рамо до рамо след последната стрелба, но в заключителните два километра Домрачова бе по-свежа и направи разлика от 9.2 секунди на съперничката си. Третаостана американката Сюзан Дънклий, която също сбърка два патрона и остана на 29.5 секунди от победителката. В челната шестица завършиха още японката Фуюко Тачизаки, украинката Юлия Джима и състезаващата се за Република Корея Анна Фролина.

В генералното класиране след първите 19 от общо 22 старта води Кузмина със 727 точки, втора е финландката Кайса Макарайнен с 686 точки, докато Домрачова е трета с 641 точки. Кузмина, заедно с италианката Доротея Вирер, води с 209 точки в преследването, а трета с 201 точки е Макарайнен. Така съдбата както на Световната купа и на купите в дисциплината преследване ще се реши в последните стартове в Тюмен, Русия, които са през следващата седмица. Българката Емилия Йорданова, която бе с 47-ми стартов номер в днешното състезание, не стартира.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *