Иван Обрейков: “Банско е винаги готов за състезания”

7dniski.bg30.01.20171min4190

Ски център Банско от 14 години е готов да приеме всякакъв вид състезания. 2017-а е поредната година в която приемаме Световна купа. Подготовката за тези стартове коства много усилия, както на нас като домакини, така и на федерацията, на общината на доброволците. Хиляди кубици сняг бяха направени, за да може трасетата да на са световно ниво. Надявам се всички да оценят това. Освен феновете на сноуборда стартовете ще бъдат наблюдавани от хиляди туристи, които са в Банско в момента. Четири писти ще бъдат затворени по време на стартовете. Две за състезанията и две за тренировки”, коментира пред медиите маркетинг-директорът на “Юлен” Иван Обрейков.

Двете трасета се подготвят от 140 човека под ръководството на шефа на състезанието Виктор Гичев. В групата са и 31 военни от 101-и Алпийски батальон. Директор на пистите е Валентин Стефанов, който идва директно от Пьончанг, където отговаря трасетата за алпийските ски за олимпиадата през 2018-а година. Стефанов е неизменен директор на състезанията в Световните купи в алпийските ски в Банско и на Световната купа по сноуборд- Биг Джъмп, която се проведе в София през 2007 г.

Писта “Томба” ще приеме стартовете в паралелните гигантски слаломи. Дължината на трасето е 500 м. Спринткросът ще се проведе на писта 9А, като финала ще е един с този на писта “Томба”. Неговата дължина е 330 м, като има направени скокове, които достигат до 55 м.

Първи в Банско на 30 януари пристигат състезателите в спринтркоса, а ден по-късно идват и тези в паралелните дисциплини. На 31-и януари ще се проведе тестът на трасето от състезателите. 1 февруари е ден за първите официални тренировки. На 2 февруари ще се проведе квалификацията в спринткроса, като в нея всеки ще кара сам. За финалите на 4 февруари се класират първите 48 мъже и 24 жени.

Световната купа в Банско се провежда с подкрепата на генералните спонсори Мтел, Fibank, Generali. Samsung и Audi. Всички спонсори са подготвили множество изненади за зрителите в специалната Фен зона на Бъндеришка поляна.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *