Георги Бобев: “От Чепеларе идват с гайдите да подкрепят Радо”

7dniski.bg30.01.20171min3720

“В петък събота и неделя в сърцето на Пирин ще звучат родопски гайди, започна шеговито своето изказване пред медиите Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки.

“Има огромен интерес към стартовете от родното място на Радо – град Чепеларе. Имаме готовност да поемем около 10 000 зрители във финалната зона на Бъндеришка поляна. Благодаря на Министерствота на младежта и спорта, на нашите спонсори и на Община Банско за много сериозната подкрепа, която ни оказват и за тази Световна купа.

Предвидили сме и много забавления за феновете извън състезателната програма. Очакваме и много деца, защото тогава започва междусрочната ваканция. Всички са добре дошли на стартовете в Банско.

Радостното за нас е и много сериозното българско участие в тези стартове. Очакваме разбира се на Бъндеришка поляна най-гласовити да са фен клубовете на Радо и Сани. Очаквани един дълъг и надявам се успешен уикенд. Световната купа в Банско е единствения формат през сезона в който са комбинирани 3 старта на едно място.

Медийното присъствие ще е доста сериозно. До момента 13 телевизии са заявили, че ще излъчват пряко и на запис състезанията по целия свят, а това е една огромна реклама за България. Сред телевизиите, които ще излъчват пряко от Банско е водещата китайска CCTV. Стартовете ще бъдат излъчвани пряко в Русия и в Европа, чрез Евроспорт. България ще може да види всичко най-интересно от трите старта, чрез програмите на БНТ. Отговорността за нас като домакини, за престижа на България е много голяма. Надявам се и този път да се справим успешно, както сме го правили и досега”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *