Легендата Бьорндален отказал да участва за друга държава на Олимпиадата

7dniski.bg14.03.20181min3250
бьорндален

Осемкратният олимпийски шампион по биатлон Оле-Ейнар Бьорндален е отказал да участва на олимпийските игри в ПьонгЧанг за националния отбор на Беларус, въпреки че е получил разрешение за това. Това съобщи легендарният спортист в интервю за норвежката телевизионен канал ТV2.

“Теоретично имаше такава възможност и нещата можеха да се получат. Благодарих, но отказах и смятам, че това беше правилното решение. Аз съм норвежец и би било странно да изляза на стадиона с екипа на Беларус. Не мисля, че това би било правилно”, заяви Бьорндален.

По думите на 44-годишния ветеран, който не успя да покрие норматива за влизане в отбора на Норвегия и съответно не получи място в него, той дълго размишлявал над това правилно ли постъпва или не. Бьорндален бил силно мотивиран да участва на своята седма Олимпиада, заради което това била трудна дилема. Още повече, че от МОК и Международната федерация по биатлон били готови да позволят на Бьорндален да се състезава за друга страна.

“В крайна сметка решението взех сам. Провел съм толкова много отлични състезания за Норвегия, че да се състезавам за Беларус би било погрешно”, допълни биатлонистът.

В крайна сметка Оле-Ейнар все пак пътува до Пьонгчанг 2018 като член на делегацията на Беларус, но в качеството си на треньор на своята съпруга Дария Домрачова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *