Цеко Минев: Ще покажат България по цял свят

7dniski.bg30.01.20171min4130

“Организирането на състезание в две дисциплиние е голям успех за нас, защото в Банско ще дойде целият световен елит в сноуборда. Има голям интерес към състезанието, което ще бъде предавано на живо по цял свят”, заяви президентът на БФСки Цеко Минев.

Той разкри, че всяко домакинство на България на стартове от световната купа в ските или сноуборда носи невиждана реклама за страната ни въобще. “Без да плаща пари, България присъства в стотици предавания наживо. Дано нашите състезатели успеят да зарадват зрителите и с победи. Това ще направи празника още по-голям”, пожела си Минев.

$Този път предизвикателството е много по-различно, защото за първи път правим световна купа в сноуборда в тези две изключително атрактивни дисциплини в които в последните години България има много сериозни успехи в лицето на Сани Жекова и Радо Янков. Именно заради това си заслужаваше всички усилия, ние като федерация положихме, за да лобираме пред световната федерация по ски, за да вземем домакинството на проява от такъв ранг. Интересът към това събитие е изключително голям. Целият световен елит и при мъжете, и при жените идва в България. Всички трябва да подгрепяме горещо нашите звезди Радо и Сани за едно велико представяне пред родна публика. Желанието ни като организатори е да постигнем нивото, което имаме в при реализирането на стартовете в алпийските ски. Полагаме страхотни усилия това да се случи и в сноуборда. Именно със стартовете в Банско всички ще си сверят “часовниците” преди шампионата на планетата в Испания през март”, завърши шефът на ски-федерацията.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *