Рекордно класиране за Камен Златков в Европейската купа!

7dniski.bg11.03.20181min3590
камен златков

Рекордно класиране в старт за Европейската купа постигна днес националът в алпийските ски Камен Златков. 20-годишният състезател зае 19-о място в слалома за ЕК в Берхтесгаден (Гер). Другият ни талантлив алпиец Алберт Попов е 27-и. Победител е Марк Роша (Швейц), който е с 5 години по-голям от Камен и Алберт, а на 4 март зае шесто място в слалома за Световната купа в Кранска Гора (Слвн).

Досега Златков имаше като най-предно класиране за ЕК – 23-о място от слалома в Обереген (Ит) на 13 декември 2017-а. Преди дни той спечели и слалома за ФИС в Загреб, като остави зад себе си куп известни алпийци на Хърватия.

“Много сме радостни и сигурни, че до края на сезона ще направи още няколко добри резултата”, коментира Иван Каневчев, директор на алпийците ни.

За Попов 27-ото място е второто му най-добро на слалом за Европейската купа. На 14 декември 2016-а той постигна и 20-о място в Обереген. На гигантски слалом Алберт е стигал до 8-о място за ЕК – Фолгария (Ит) – 22 януари 2018. След това Попов спечели и бронзов медал на гигантски слалом от Световното при младежите в Давос.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *