Илка Стухец разплака София Годжа у дома

7dniski.bg29.01.20171min3390

Словенката Илка Стухец спечели супергигантския слалом за жени в Кортина д’Ампецо, старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Стухец се пусна с първи стартов номер по трасето и времето й 1:19,81 минута остана най-добро до края на състезанието.

Словенката печели за първи път Супер-Г в кариерата си, като до момента има три победи на спускане и един успех в алпийската комбинация. Фаворитката на местната публика София Годжа (Италия) остана втора с 1:20,12, а трета е австрийката Анна Вайт с 1:20,51. Швейцарката Лара Гут, която вчера спечели спускането в Кортина, допусна грешка в средата на трасето и не успя да завърши.

Провалът на Гут й попречи да се доближи до водачката в генералното класиране Микаела Шифрин. Американката, която е специалистка в техничните дисциплини, кара отлично и завърши четвърта, след което увеличи аванса си на върха. Шифрин води с 1103 точки, Лара Гут е втора с 1023. Трета е София Годжа със 789 точки.

Лара Гут води в класирането за малката Световна купа в дисциплината с 300 точки, следвана от Тина Вайратер с 256 точки. Линдзи Вон, която вчера падна и не завърши в спускането, кара предпазливо в Супер-Г и завърши 12-а.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *