Ветеран спечели второто спускане в Гармиш-Партенкирхен

7dniski.bg28.01.20171min2680

Ветеранът Ханес Райхелт спечели спускането за мъже в Гармиш-Партенкирхен (Германия) за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 36-годишният австриец кара с първи стартов номер и финишира за 1:53.83 минута, време, което нито един от останалите 51 стартирали не успя да подобри. Така Райхелт се представи още по-добре на пистата “Кандахар” от вчера, когато завърши четвърти в първото спускане в Гармиш.

Победата на австриеца е негова първа от близо две години насам за Световната купа и общо 12-а в кариерата. Петер Хил също подобри представянето си от вчера, когато бе трети, а днес зае второто място с изоставане от 0,16 секунди след победителя. Трети е Беат Фойц от Швейцария с изоставане от 0,52 секунди.

Вчерашният победител в Гармиш в спускането Травис Ганонг днес финишира едва 12-и. В генералното класиране за Световната купа води австриецът Марсел Хиршер с 1160 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 792 и французина Алексис Пинтюро със 713. Петер Фил оглави класирането за малката Световна купа в спускането с 279 точки. Втори е норвежецът Киетил Янсруд с 247 точки, а трети е Доминик Парис (Италия) с 218 точки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *