Анев само на секунда зад легендата Бьорндален във Финландия

7dniski.bg09.03.20181min2210
анев

Красимир Анев записа второто си най-добро представяне в световната купа по биатлон през този сезон, завършвайки на 13-о място в спринта на 10 км от кръга в Контиолахти (Фин).

Българинът свали всичките 10 мишени и се представи на нивото на легендарния Оле Ейнар Бьорндален. Великият норвежец не успя да се класира за олимпиадата в ПьонгЧанг и сега се завърна в световната купа. Той също като Анев бе безгрешен в стрелбата, но се нареди точно пред българина с по-малко от секунда аванс. Той дойде от по-бързата стрелба.

Владимир Илиев направи 2 пропуска на рубежа и се нареди 25-и в Контиолахти. Димитър Герджиков също бе с 2 грешки и завърши 49-и. С 4 Антон Синапов е 92-и от 100 състезатели.

Победата в спринта спечели пропусналият олимпиадата заради наказание руснак Антон Шипулин, който не допусна грешки на стрелбището. Андрейс Расторгуйевс от Латвия и Кентан Фийон Майе от Франция се наредиха втори и трети също с по 10 свалени мишени.

13-ото място на Анев ще го вкара в масовия старт на 15 км в неделя. През този сезон той има и 10-о място в световната купа

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *