Камен Златков пред 7DniSki.bg: Страхотно е да влезеш в битка с Костелич

7dniski.bg25.01.20171min4170
В края на миналата седмица топ-алпиецът ни Камен Златков направи фурор в Хърватска. В два поредни слалома в Загреб той финишира трети, оставяйки зад себе си легендата на домакините в този спорт Ивица Костелич.
7DniSki.bg се свърза с Камен, който разкри какво е да се състезаваш със световен шампион като Костелич. “Вярно е, че сега не е в най-добрата си форма, но все пак си остава легенда. Та това е Ивица Костелич! Радвам се, че на два пъти успях да съм по-бърз от него. Всъщност аз не се съобразявам с това кои са ми съперниците, гледам преди всичко да се фокусирам върху трасето. Все пак да се изправиш в битка с подобен атлет е страхотно чувство”, разказа Камен.
Куриозното е, че той се изправя за първи път срещу Костелич точно преди година в Загреб. Тогава хърватинът финишира трети, а Златков остава 18-и. Въпреки честите стартове, двамата не се познават.  “Никога не съм бил близък с него”, откровен е българинът.
Подобно на Алберт Попов, и за Камен Златков главните цели през този сезон са същите. “Основната ми цел е подиум на юношеското световно първенство. И надявам се място в Топ 30 на световното първенство за мъже”, разкрива алпиецът ни.
Според Камен конкуренция между него и Алебрт Попов вече няма: “Преди имаше такава, когато тренирахме заедно. Сега нещата са по-различни. Ще се радвам с Алберт да се качим на подиума на световното юношеско. Но там ще са и доста по-добри състезатели, така че за нас това е истинско предизвикателство”.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *