Казахстанец поднесе изненадата на 15 км в Лахти при мъжете, финландка триумфира пред рускиня и Бьорген в класиката на 10 км

7dniski.bg04.03.20181min1900
1
Алексей Полторанин от Казахстан спечели състезанието на 15 километра класически стил от Световната купа по ски-бягане за мъже в Лахти (Финландия). Полторанин преодоля трасето за 33:11.9 минути и записа трета победа за сезона и общо 12 за Световната купа в кариерата си. Всичките му успехи са в класическия стил.

Руснакът Александър Болшунов завърши втори с пасив от 9.1 секунди. На олимпийските игри в ПьонгЧанг Болшунов завоюва три сребърни (50 километра класически стил, щафета на 4 по 10 километра и отборен спринт) и 1 бронзов (индивидуален спринт) медал. Олимпийският шампион на 50 км класически стил Иво Нисканен (Финландия) финишира трети на 20.9 секунди след победителя.

В класирането за Световната купа след 25 от общо 31 старта за сезона начело е Йоханес Клаебо (Норвегия) с 1208 точки, следван от Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) с 980 точки и Дарио Колоня (Швейцария) с 953 точки. Клаебо остана седми днес с пасив от 1:00.3 минута.

Криста Пармакоски (Финландия) спечели старта на 10 километра класически стил пред родна публика в Лахти. Пармакоски, която завоюва бронзов медал в тази дисциплина на олимпийските игри в Пьончан 2018, но в свободния стил, измина трасето за 24:37.4 минути. Финландката постигна четвърта победа за Световната купа и втора за сезона. Втора на 20.9 секунди завърши рускинята Наталия Непряева, 22-годишна, за която това е първи подиум в старт от Световната купа.
Легендарната норвежка Марит Бьорген (Норвегия), която раздели бронза с Пармакоски в Пьончан, остана трета с изоставане от 26.7 секунди. Бьорген има осем титли и рекордните 15 медала в кариерата си от зимни олимпийски игри. В класирането за Световната купа води Хайди Венг (Норвегия) с 1396 точки, която днес остана пета на 43.3 секунди. Втора е Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия) с 1191 точки, а трета Джесика Дигинс (САЩ) с 967 точки. Пармакоски заема четвъртото място с 947 точки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *