Сани безкомпромисна на държавното, отново показа, че е най-добрата у нас

7dniski.bg27.02.20181min3340
1

Силният снеговалеж в Банско не успя да спре желанието на екипа на БФСки и домакините от “Юлен” да проведат откритото държавно първенство по сноубордкрос за мъже, жени, юноши и девойки, както и това по ски крос. Въпреки лошото време състезанието премина по план и без никакви забавяния. Стартовете бяха и от календара на ФИС и в тях участваха още и състезатели от Полша, Македония, Гърция и Унгария.

Използвано бе за основа тресето от проведените през януари стартове за Световната купа по скоростен сноубордкрос, като то бе премоделирано от Виктор Жеков.

При жените закономерно титлата отиде при Сани Жекова (Блейд) , следвана от Неда Стоянова (“Мотен”), Моника Русева. При мъжете за първи път шампион стана Валентин Миладинов (Бороборд) , пред Виктор Кузов (Блейд) и Матеус Чромиек (Пол). Александър Братанов (Блейд) е четвърти, но за държавното първенство взима бронзов медал. При девойките титлата отиде при талантливата Неда Стоянова. Среброто остана за Моника Русева, а трета е Лиа Манчева. Миладинов взе златото и при юшоните пред Влади Камбуров (“Спорт Екстриим”) и Светлозар Кръстев (“Мачирски”). В ски кроса шампион на България стана Никола Чонгаров (А-Тийм), пред Паскал Дичев (Тракия- САГ) и съотборника му Владимир Попов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *