Владо Илиев 10-и в Оберхоф

7dniski.bg05.01.20171min4070

Юлиан Еберхард спечели спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон в Оберхоф, Германия. Австриецът направи една грешка при стрелбата и завърши за 27:26.8 минути. 30-годишният Еберхард се поздрави с общо втората си победа в стартовете за Световната купа. На втора позиция е Михал Слезингер от Чехия. Той също направи един пропуск при стрелбите и изостана на 10.8 секунди след победителя. Трети се нареди италианецът Доминик Виндиш, който е на повече от 40 секунди след Юлиан Еберхард.

Българинът Владимир Илиев е на десето място с две грешки при стрелбата и 58.4 секунди зад днешния победител. Димитър Герджиков е на 60-а позиция с три пропуска при стрелбата. Димитър Парталов финишира 83-ти, докато с една позиция по-надолу в подреждането е четвъртият българин Антон Синапов. Илиев и Герджиков се класираха за преследването, което ще се проведе на 7 януари. В състезанието в Германия завършиха общо 102-ма биатлонисти.

В генералното класиране за Световната купа след девет кръга води Мартен Фуркад с 502 точки. Французинът завърши на осмо място с три пропуска при стрелбата и на 51.3 секунди след Юлиан Еберхард. Втори до момента е руснакът Антон Шипулин с 327 точки, а трети е норвежецът Йоханес Бьо с 308 точки. Българинът Владимир Илиев е на 32-ро място със 103 спечелени точки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *