Радо Янков призна, че е прегорял в ПьонгЧанг – призна големите си грешки, които му костваха разочарованието

7dniski.bg26.02.20181min4470
Радо Янков

Една от най-големите ни надежди за олимпийски медал в ПьонгЧанг – Радослав Янков, се представи разочароващо на приключилите вчера Олимпийските игри. Днес сноубордистът ни се прибра на родна земя и направи равносметка на участието си, като посочи какво му е попречило за силно представяне.

“Равносметката е, че за съжаление прекалено голямото желание да се справя добре ми изигра шега. Разочарован съм, тъй като всичко беше фокусирано върху самата Олимпиада и не знам дали това не беше грешка, защото така се покачват собствените ти очаквания и желанието. Може би голямото желание за добро класиране ми попречи.

За разлика от всички останали, ние имахме добри условия, добре подготвена писта, снегът беше добър. Нашата тренировка там премина префектно. От началото до края имахме перфектни условия за тренировка. Условията бяха добри и на състезанието, не е имало нещо странично, което да ми е попречило.

От началото на годината имах проблеми с екипировката и късно се върнах към старата екипировка, тъй като трябваше да тествам всичко. Може би не беше правилно да тествам толкова много неща, защото в момента, в който се върнах към старата екипировка, карането започна да ми се получава, но може би беше малко късно”, коментира на летище “София” Янков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *