Пинтюро на гребена на вълната! Французинът взе златото в Санта Катерина под носа на фаворита Хиршер

7dniski.bg29.12.20161min3440

Французинът Алекси Пинтюро спечели трета поредна победа в алпийска комбинация. Той беше най-бърз в слалома в Санта Катерина, Италия и въпреки, че беше трети след първата част, успя да изпревари фаворита Марсел Хиршер.

Пинтюро записа време от 2:19.71, като само за слалома то е 46.22 сек. Това е трета победа за Алекси през този сезон. Той досега имаше спечелени два гигантски слалома – в Зьолден и Вал-д’Изер.

Водачът в генералното класиране за световната купа и почти сигурен шесткратен шампион Марсел Хиршер имаше всички шансове да триумфира за първи път в комбинация в своята кариера. Той беше втори след спускането след норвежеца Александер Аамодт Шилде, но беше с 5 стотни по-бърз от третия Пинтюро.

Хиршер започна много агресивно и увеличи преднината си на 20 стотни след първата контрола. За негово съжаление той направи грешка в средата на трасето и на втората контрола изоставаше на 20 стотни от Пинтюро. Осъзнавайки, че губи той натисна в края, но финишира с 34 стотни изоставане.

Водачът от Супер Г Шилде знаеше, че няма големи шансове срещу фаворитите. Специалистът в скоростните дисциплини направи приличен слалом за своите възможности и загуби „само” 2 секунди от Пинтюро. Това му даде възможност да се класира трети и да се качи на почетната стълбичка.

Шетил Янсруд и Доминик Парис не можаха да завършат слалома и да прибавят точки.

В генералното класиране Хиршер е вече с 711 точки. Втори е Янсруд с 462 точки, а трети Пинторо с 465 точки. Норвежецът Хенрик Кристоферсен, който не стартира днес, е четвърти с 365 точки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *