Ядосаният Анев: Не издържам това, което се случва – тази ми е последната Олимпиада

7dniski.bg24.02.20181min3590
1

България в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев, се класира на 16-о място от 18 възможни в щафетата на 4 по 7.5 км, единствено пред Казахстан и Словакия, като само тези три щафети не завършиха, защото бяха застигнати.

Красимир Анев: “Няма как да не съм ядосан, след като давам такъв лош старт на целия отбор. Не искам да коментирам една от причините за лошото ми представяне”.

“Не издържах на напрежението. Може би заради това, че тази е последната ми олимпиада. Далеч не показах това, на което съм способен. Не мога да издържа това, което се случва. Сигурно ще е последна олимпиада за мен. Все пак годините напредват”.

Антон Синапов: “В спорта понякога печелиш, понякога губиш. И ние сме имали своите хубави класирания. Ето, миналата година на Световното първенство успяха да ни се получат нещата. Но тук нямахме късмет. Проблемите при нас са изключително много. Може би един от най-големите е, че ние сме една от държавите, които се борят с малко финансиране. Просто няма как да работим професионално”.

Димитър Герджиков: “Състезателите около мен се справиха, грешката в стрелбата е изцяло моя. Поемам вината си. Съжалявам, че не можахме да оправдаем очакванията. Извинявам се пред целия отбор и пред цяла България… От октомври сме в чужбина, далеч сме, психически вече е много. Иначе напрежение в отбора не мога да кажа, че има, всичко е нормално. (Относно подготовката преди Олимпиадата) Това е въпрос, който трябва да бъде отправен към треньорите”.

Владимир Илиев: “Всичко не приключва с това. Надявам се да запазим силен отбор и за следващата олимпиада, макар че е доста далеч. Очаквах повече от себе си. Но явно за момента така сме подготвени… Оттук нататък гледам година за година. Ще видим – може да се стигне и до следваща олимпиада”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *