Янков: Очакванията на хората не ми попречиха, спрях се сам

7dniski.bg24.02.20181min2910
Радо Янков

Българският сноубордист Радослав Янков бе доста разочарован след като даде едва 19-то време в квалификациите и отпадна рано от надпреварата в паралелния слалом. Очакванията към него бяха огромни и всички се надяваха именно той да донесе медал на страната ни от ПьонгЧанг. Той обаче не успя да се справи, като след състезанието заяви, че той най-много съжалява, че не е оправдал своите очаквания към самия себе си.

“В първото спускане не успях да се събера и от там дойде разликата. За второто спускане ще видим статискитака и ще преценим дали е било добро. Напрежението оказа влияние. Може би не направих това, което трябва технически. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място – екипировка, психика. Едва тогава идва и късметът. Но трябва да си добре подготвен. Иска си каране и чак тогава в определени ситуации и късметът помага”, заяви Янков.

“Няма как, на всеки му се иска постоянно да е на върха. Всеки си натиска, всеки се готви добре и когато дойде сезонът, се сравняваш с другите. Този сезон поради определени обстоятелства не започна добре. После започнах да влизам във форма. Тук тренирах доста добре и не мога да се каже, че нещо ми е попречило. Просто днес не направих това, което исках. След като мине сезонът, ще работим. Не успях да оправдая моите очаквания. Не са ми попречили очкванията на хората, макар от психологическа гледна точка това да ми повлия. Ще направим анализ на сезона и започваме отново. Един цикъл свърши и започва нов. Гледаме напред. Пекин ме очаква, стига да съм здрав”, допълни сноубордистът

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *