Илка Щухец изравни шеметен старт на Линдзи Вон – 3 от 3 в спускането

7dniski.bg17.12.20161min2950
Словенката Илка Щухец спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини във френския зимен курорт Вал д’Изер. Щухец беше най-бърза по трасето с време 1:46.14 минути, с което записа четвърта победа в кампанията и в кариерата си. 25-годишната словенка стана първата след Линдзи Вон (САЩ), която триумфира в първите три спускания на старт на сезона. Тя записа втори успех за два дни,с лед като вчера триумфира в комбинацията също във Вал д’Изер.

Австрийката Корнелия Хютер финишира втора на 28 стотни от секундата и записа най-доброто си класиране в кампанията. Италианската София Годжа се нареди трета на 32 стотни от секундата и продължи със силното си представяне в скоростните дисциплини с шесто класиране на подиума през сезона. На четвърто място остана световна вицешампионка от Шладминг 2013 Надя Фанкини (Италия) на 42 стотни, а още две италианки – Йохана Шнарф (на 47 стотни) и Елена Фанкини (на 50 стотни) оформиха топ 6.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Лара Гут (Швейцария) допусна грешка по трасето и отпадна, а състезанието беше доста оспорвано, като първите девет се вместиха в рамките на 87 стотни от секундата. Специалистката в техничните дисциплини Микаела Шифрин (САЩ) продължава да води в генералното класиране с 498 точки, следвана от Годжа с 467 точки и Щухец с 445 точки. За малката Световна купа в спускането с пълен актив от 300 точки лидерка е Щухец, пред Годжа със 162 точки и Гут със 130 точки.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *