Сани Жекова: Фокусирана съм върху състезанията, но мисията ми ще бъде да създавам спортисти на световно ниво

7dniski.bg21.02.20181min5120
1

Александра Жекова записа най-доброто представяне за България на Олимпийските игри в ПьонгЧанг до момента. Днес опитната ни сноубордистка беше наградена от основния си спонсор Fibank.  Шестата в сноубордкроса на олимпийските игри получи дизайнерско златно кюлче „Година на кучето“. То е изработено от най-висока проба инвестиционно злато със стилен дизайн и произведено от Швейцарската рафинерия P.A.M.P.

Бижуто придружено с огромен букет бе връчено на Сани лично от Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор на Fibank.

„За нас от Fibank развитието на таланта на нашите спортисти се е превърнало в кауза, в която вярваме и винаги сме отстоявали. Сани е доказала себе си пред целия свят. Щастлив съм, че ние от Първа инвестиционна банка винаги сме подкрепяли нейната кариера и израстване като спортист. Пожелавам й крепко здраве, много късмет и съм сигурен, че пред нея предстоят още много успехи и незабравими моменти, заяви Неделчев.

След официалното награждаване Сани говори пред медиите.

“Имах възможност да си почина и да се захвана отново с тренировките, тъй като ни предстоят още три много важни старта за Световната купа. Подготвена съм за тях и сега фокусът ми е само там. Вярвам, че нашата мисия за в бъдеще ще бъде да произвеждаме повече спортисти, които са способни на световни успехи. Лично аз бих искала да се захвана с това – като един опитен атлет, защото смятам, че това е важно за цялата нация.

Аз вече се занимавам и с треньорска дейност, но засега фокусът е изцяло върху състезателната ми дейност. Но виждам каква трябва да бъде посоката на моето личностно развитие и ще се радвам много, ако мога да предам своя опит на моите последователи, които не са никак малко”, каза Жекова след награждаването.

Жекова коментира и предстоящото участие на Радослав Янков в ПьонгЧанг: “Знам, че Радослав е много добре подготвен, изключително отдаден на професията си и знам, че той ще даде всичко от сърце за най-доброто представяне. От там нататък ние като любители на снежните спортове можем само да се надяваме да има добър късмет, добри обстоятелства, за да може да постигне добро класиране и да зарадва българския народ.”

Сноубордистката говори и за разликата между българите и останалите: “Смятам, че в последните десет години се вижда, че сме много близо до останалите. Разликите между нас и тях са много малки, детайлите са малки. Можем само да си пожелаем разликите да станат още по-малки.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *