Италиански триумф за първи път в спускането на Олимпиада! Вон пак прегоря и изпусна златото

7dniski.bg21.02.20181min2950
годжа

София Годжа е новата олимпийска шампионка в спускането при жените в алпийските ски. Италианката донесе исторически първи златен медал на страната си в тази дисциплина, след като направи отлично спускане по пистата в Джонгсонг и стигна от старта до финала за времето от 1:39,22 минути. Така водачката в световната ранглиста в спускането затвърди добрата си форма през сезона и на Олимпийските игри.

Поредното си силно представяне в ПьонгЧанг направи и Рагнхилд Мовинкел, която се добра до сребърния медал. Представителката на Норвегия остана само на 9 стотни зад победителката. Така тя спечели втория си медал на Олимпийските игри, след като преди това се окичи със среброто и в гигантския слалом.

Голямата фаворитка в дисциплината Линдзи Вон отново не успя да изпълни олимпийската си мечта. Американката като че ли прегоря и в този старт и остана едва на третата позиция и трябваше да се задоволи само с бронзовия медал. Така тя не успя да стане най-възрастната олимпийска шампионка в историята. Лидзи завърши на 47 стотни зад добрата си приятелка Годжа.

Разочарование имаше и за представителката на Лихтенщайн Тина Вайратер, която за малко се размина с медал. Тя остана на 4-ата позиция в класирането на 63 стотни зад италианката.

Други две от фаворитките – Лара Гут и Щефани Вение, пък въобще не успяха да завършат състезанието. Швейцарката изпусна врата, а австрийката падна неприятно, макар и наглед без сериозни последствия. Състезанието не бе добро и за другите 3 сънароднички на победителката Годжа. Надя Фанкини, Федерика Бриньоне и Никол Делгадо също не успяха да стигнат до финала.

Спускане, жени, крайно класиране:

1. София Годжа (Италия) – 1:39,22 минути
2. Рагнхилд Мовинкел (Норвегия) +0,09
3. Линдзи Вон (САЩ) – +0,47
4. Тина Вайратер (Лихтенщайн) + 0,63
5. Алис Макенис (САЩ) + 1,02
6. Корин Зутер (Швейцария) + 1,07
7. Брийзи Джонсън (САЩ) + 1,12
8. Мишел Гизин (Швейцария) + 1,33
9. Виктория Ребенсбург (Германия) + 1,42
10. Рамона Зибенхофер (Австрия) + 1,76

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *