Кралев: Всички в Банско трябва да са горди, че превърнаха града си в световен курорт!

7dniski.bg17.12.20161min2640

Спортният министър Красен Кралев бе сред най-аплодираните гости на официалното откриване на ски-сезона в Банско, което завърши с празнична програма на градския площад. Ето какво написа по-късно самият той в профила си във Фейсбук:

С огромно удоволствие присъствах на официалното откриване на сезона в зимен курорт № 1 у нас – Банско. В официалното откриване на пл. „Никола Вапцаров“ участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Банско Георги Икономов, председателят на БФ Ски Цеко Минев, олимпийският шампион по спускане от Солт Лейк Сити 2002 Фриц Щробъл и 5-кратния носител на Световната купа Марк Жирардели.

Убеден съм, че ни очаква един страхотен сезон – Банско е европейски град на спорта за 2017, след 5 Световни купи в алпийските дисциплини, за първи път ще имаме и стартове от Световната купа по сноуборд. Всички се надяваме на успех на Радо Янков и Сани Жекова на родна земя. Всички в Банско трябва да се гордеят с това, което са направили, за да поставят Банско на челните места на картата на световните курорти.
Банско наскоро получи признание от Акадамията на Световните ски награди като влезе сред 25-те най-добри зимни курорта в света, а National Gеоgraphic го постави в топ 10 на най-добрите места за посещение в света. През 2017 г. Банско ще бъде Европейски град на спорта, a от 3-ти до 5-ти февруари ще бъде домакин на два старта от Световната купа по сноуборд.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *