Французите изгониха един от своите алпийци от Олимпиадата, той се оправдава: Южняк съм, устата ми е по-бърза от мисълта

7dniski.bg19.02.20181min3840
1

Алпиецът Матьо Февр беше изхвърлен от френския олимпийски отбор и беше пратен вкъщи, след като заяви, че се интересува единствено от собственото си представяне и не се вълнува дали неговите сънародници печелят медали на Игрите в Пьончан.

Февр, който е интимен приятел на олимпийската шампионка в слалома Микаела Шифрин (САЩ), направи коментара, след като завърши седми в гигантския слалом вчера.

Впоследствие той се извини са изказването си, като обясни, че е бил разочарован от карането си и е изпуснал нервите си по време на интервюто след финала.

“Не исках да звучи неуважително. Винаги с гордост съм се състезавал за моята страна и съм подкрепял съотборниците си. Просто 10 минути след финала разочарованието от класирането ми беше голямо и мислех основно за това. Аз съм южняк, емоционален съм и думите изпревариха мисълта ми”, коментира Фавр.

Той беше част от състава на Франция, който спечели световната отборна титла през миналата година, но няма да бъде включен в тима за смесената олимпийска надпреварата, която дебютира в програмата на Игрите в Пьончан.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *