WWF ни събира парите да спасява тигри в Пирин! WTF?

7dniski.bg15.12.20161min5150

Някои хора смятат, че тук сме се наредили като в стар български филм – идиот, тъпанар, идиот, тъпанар…И ни пробутват какви ли не номера. Особено актуални са по Коледа, когато българинът по традиция започва да дарява пари за щяло и нещяло.

Този път обаче някакви от WWF хептен ни взеха на мезе. Тези на година усвояват милиони, за да мерят колко е порснало яйцето на гургулицата и има ли вероятност на амебата да и покара гръбначен стълб. Явно обаче в края на годината, дори милионите свършват. И тогава идва ред на балъците.

Стотици сайтове у нас са заляти от “Гугъл” с реклама на тези WWF. Тече и от “Фейсбук”! Призовават ни да помогнем на тигрите, да станем закрилници срещу 20 или 50 лева. Говорим за кампания за стотици хиляди левове!

WTF!? Какви тигри има в България, освен двата в софийския зоопарк и май още един във варненската зоологичска градина!? Имаше и един в ловешката, ама преди 10 години местните метъли го убиха и изядоха, без даже “зелените” да разберат.

На кой точно тигър в Пирин ставам закрилник, ако дам 50 лева? Или просто правя Коледата далеч по-възможна за семейството на някой WWFолог!? Хубаво, зелените отдавна искат да са милионери като Тома Белев и женицата му, ама да събираш 50 лева за тигър? Играйте на по-едро бе хора. Прибирайте по 1000 лева за всеки спасен кит в Дунав и по 10 000 за всяка щастлива гризли в Странджа! Балъци много…

Гадното е само, че WWF-кампанията ни се навира в очите, когато има далеч по-важни. Като тази за пострадалите в Хитрино, като Българската Коледа. Те наистина събират пари за важни неща. И затова стигат до нас чрез сърцата ни. А WWF стига до нас през Гугъл! Усещате ли разликата?

ПП: Онзи ден излезе сметка, че за последните 10 години “зелените” са усвоили 200 милиона…

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *